Jeżeli nie widzisz wszystkich komponentów tej strony otwórz ją w przeglądarce Mozilla Firefox.  (pobierz)

Administrator danych osobowych

Szkoła Podstawowa nr 3 im. Janusza Korczaka, ul. Krawiecka 6, 48-303 Nysa

KLAUZULA INFORMACYJNA

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL) informujemy że:
1.    Administratorem danych osobowych jest Szkoła Podstawowa nr 3 w Nysie,  tel. 77 4332261, e- mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
2.    Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Szkole Podstawowej nr 3 w Nysie możliwy jest pod adresem e-mail:  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
3.    Dane osobowe będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust.1 lit. c ogólnego rozporządzenia j/w o ochronie danych w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo Oświatowe z dn. 14 grudnia 2016r (DZ. U. z 2017r poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991r (Dz.U. z 2017r poz. 2198) w celu realizacji statutowych zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych w placówce.
4.    Rodzicom przysługuje prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
5.    Rodzicom przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych
6.    Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego j/w.

OBIEKT MONITOROWANY

1.    Administratorem systemu monitoringu jest Szkoła Podstawowa nr 3 w Nysie,  tel. 77 4332261, e- mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
2.    Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Szkole Podstawowej nr 3 w Nysie możliwy jest pod adresem e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
3.    Monitoring stosowany jest w celu ochrony mienia oraz zapewnienia bezpieczeństwa na terenie monitorowanym.
4.    Monitoring prowadzony jest całodobowo, a zapisy monitoringu przechowywane będą w okresie do 7 dni.
5.    Obszar monitoringu obejmuje wewnętrzny i zewnętrzny teren Szkoły Podstawowej nr 3 w Nysie.
6.    Osoba zarejestrowana przez system monitoringu ma prawo do dostępu do danych osobowych oraz ograniczenia przetwarzania.
7.    Osobie zarejestrowanej przez system monitoringu przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych.

 

--------------------------------------------------------------------------------

KONTAKT

Szkoła Podstawowa nr 3

im. Janusza Korczaka

ul. Krawiecka 6

48-303 Nysa

tel.77/4332261

fax. 77/4332261

sp3@gzo.nysa.pl

NIP: 7532332226

Biuletyn Informacji
Publicznej

Wszystkie dokumenty regulujące życie szkoły znajdują się na stronie BIP-u

ARCHIWUM (do dnia 25.09.2016r)

ELEKTRONICZNA SKRZYNKA PODAWCZA

Boisko wielofunkcyjne czynne     7 dni w tygodniu             w godz. 15.15 - 21.00

http://sp1nysa.wodip.opole.pl/monitoring/obiekt_monitorowany6.jpg

AKADEMIA S.O.S.

NASZE MIASTO
  • Nyska Kronika Filmowa - odc. 206
    Tym razem w filmowym podsumowaniu tygodnia powiemy m.in. o planowanych nasadzeniach drzew przy Celnej, Wrocławskiej i Kolejowej, rozbudowie wybiegu dla psów, a także o zakupie 2 autobusów elektrycznych i głosowaniu miast w konkursie Coca Coli.
  • Ciężarówka Coca-Coli ponownie w Nysie? Głosujmy!
    Dwa lata temu słynna ciężarówka Coca-Coli odwiedziła nasze miasto i przyciągnęła prawdziwe tłumy. Czy teraz będzie podobnie? To zależy także od nas.
GOŚCIE
Naszą witrynę przegląda teraz 49 gości 
LOGOWANIE